Peruánská kuchyně
Napsal: 27 dub 2010, 15:37
Ahoj
Ještě přiložím něco o peruásnké kuchyni, kdyby jste měl někdo dotazy, tak se ozvěte!!!
Místní kuchyně je bohatá a různorodá. Myslím si, že jídla která dostanete, tak je dobré, je všechny určitě ochutnat.
Anticuchos je hovězí srdce na špízu okořeněné Aji (feferonky) a připravené na grilu.
Ceviche je syrová ryba marinovaná cca 4 hodiny ve šťávě z citronu a broskví. Podává se zeleninou.
Papas a la Huancaina jsou vařené žluté brambory, polité ostrou sýrovou omáčkou. Podává se vejci uvařenými na tvrdo a opečenými kukuřičnými klasy.
Místní pití je Chicha (z kukuřice) a jsou dva druhy.
Chicha morada je jemná, sladká a bez alkoholu.
Chicha de Jora je trochu silnější a je tam velmi malé množství akoholu.
Ještě přiložím něco o peruásnké kuchyni, kdyby jste měl někdo dotazy, tak se ozvěte!!!
Místní kuchyně je bohatá a různorodá. Myslím si, že jídla která dostanete, tak je dobré, je všechny určitě ochutnat.
Anticuchos je hovězí srdce na špízu okořeněné Aji (feferonky) a připravené na grilu.
Ceviche je syrová ryba marinovaná cca 4 hodiny ve šťávě z citronu a broskví. Podává se zeleninou.
Papas a la Huancaina jsou vařené žluté brambory, polité ostrou sýrovou omáčkou. Podává se vejci uvařenými na tvrdo a opečenými kukuřičnými klasy.
Místní pití je Chicha (z kukuřice) a jsou dva druhy.
Chicha morada je jemná, sladká a bez alkoholu.
Chicha de Jora je trochu silnější a je tam velmi malé množství akoholu.